Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@04:35:20 GMT

یک ایرانی از هر 11 نفر دیابت دارد

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۵۷۹۹۳

به گزارش فارس از اصفهان، شهرام طاهری ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت روز جهانی کلیه در خیریه بهداشتی و درمانی حضرت ابوالفضل (ع) گفت: 14 آوریل هر سال به عنوان روز جهانی کلیه شناخته می‌شود که در این روز به صورت بین‌المللی همایش‌های مردمی و اطلاع‌رسانی بین‌المللی در راستای آگاه‌سازی مردم جهان در زمینه کلیه برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسؤول برگزاری همایش روز جهانی کلیه تصریح کرد: 2 برنامه اصلی با همکاری نهادهای مردمی، دانشگاه علوم پزشکی، خیریه حضرت ابوالفضل (ع) با حضور جراحان مجاری ادرار و پزشکان درگیر این بیماری و پرستاران برگزار می‌شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: بیمه‌ها باید سلامت‌محور و بهداشت درمان باشند تا برنامه‌ریزی سلامت برای کل جمعیت صورت بگیرد.

از هر 11 نفر یک نفر بیماری کلیه دارد

احمد دردشتی، مدیرعامل انجمن خیریه بهداشتی و درمانی حضرت ابوالفضل (ع) در ادامه مطرح کرد: برگزاری همایش روز جهانی کلیه هشداری برای بیماران کلیوی و آگاه‌سازی مردم در این ارتباط است و باید مردم در راستای نگهداری از کلیه‌های خود اقدام کنند.

مدیرعامل انجمن خیریه بهداشتی و درمانی حضرت ابوالفضل (ع) بیان داشت: بر اساس اعلام معاونت درمان وزارت بهداشت در زمان حال از هر 11 نفر از جمعیت کشور یک نفر دچار دیابت بوده که خطر بزرگی برای جامعه است.

وی خاطرنشان ساخت: اگر پیشگیری بیماران کلیوی به صورت همگانی و همه‌جانبه انجام نشود در معرض هرچه بیشتر این خطر قرار می‌گیریم، همچنین دانشگاه علوم پزشکی، استانداری، شهرداری و انجمن‌های خیریه در بخش درمان باید در راستای پیشگیری از این بیماری تلاش کنند.

دردشتی با بیان اینکه در زمان حال بخش‌های دیالیز اصفهان از مرز 38 بخش فراتر کرد، تأکید کرد: اکنون چهار بخش دیالیز که 83 بیمار را در هر نوبت دیالیز می‌کند، وجود دارد که این توسعه روزافزون بخش‌های دیالیز خطری است که باید در راستای کاهش آن حرکت انقلابی و جهشی برداشته شود.

شعار امسال روز جهانی کلیه «سلامت کلیه برای همه در همه جا»

مژگان مرتضوی، رئیس مرکز تحقیقات کلیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه همایش ابراز کرد: باید راه‌های بیماریابی را به مردم بیشتر شناساند تا در مراحل پایانی و زمانی که بیماری به اوج خود رسید و به مرحله دیالیز رسید به مراکز درمانی مراجعه نکنند.

رئیس مرکز تحقیقات کلیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: شعار امسال روز جهانی کلیه «سلامت کلیه برای همه در همه جا » و در ادامه محور فعالیت‌های روز جهانی کلیه در راستای شعار این روز است و این خیریه نقش مهمی در راستای درمان بیماران کلیوی ایفا کرد. 

وی یادآور شد: هدف ما پیشگیری و درمان بیماران کلیوی است، بیماریابی بیماران در مراحل اولیه مهم است از این رو دست‌اندرکاران امر باید هدف خود را بر بیماریابی بیماران متمرکز کنند.

بیشترین علت نارسایی کلیه، دیابت است

در ادامه فیروزه معین زاده، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار کرد: طرح بررسی شیوع بیماری مزمن کلیه در افراد بالای 18 سال از یک ماه و نیم پیش در شهر اصفهان آغاز شد که این طرح در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به تصویب رسیده بود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: این طرح در مراکز بهداشتی زیر نظر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام می‌شود، که این طرح در راستای پرسشگری از افراد از وضعیت و سبک زندگی آن‌ها به صورت رایگان انجام می‌شود. 

وی بیماری کلیه به را عنوان بیماری خاموش دانست و افزود: افراد مبتلا به این بیماری در مرحله اولیه به ظاهر سالم هستند به همین دلیل زمانی که بیماری پیشرفت می‌کند به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند که هدف ما شناسایی بیماران در مراحل اولیه است.

معین زاده عنوان داشت: علائم بیماران مزمن کلیه در مراحل اولیه بدون علامت است که در نهایت به ضعف و بی‌حالی منجر می‌شود و هر اندازه بیماری پیشرفته شود علامت‌ها بیشتر می‌شود. 

 عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اذعان کرد: در طرح بررسی شیوع بیماری مزمن کلیه باید سه هزار نمونه اخذ شود که تاکنون طی یک ماه و نیم گذشته 500 پرسشگری انجام شده است.

وی بیشترین علت نارسایی کلیه را دیابت دانست و گفت: بعد از دیابت فشار خون عامل نارسایی کلیه است که هدف ما شناسایی این افراد است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۵۷۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان در پنجمین روز از هفته سلامت،مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  با محوریت مراقبت و درمان دیابت در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد.

به گفته  دکتر گلفیروزی بیماری دیابت باید جدی گرفته شودو بیماریهای غیر واگیر باعث ۸۰ درصد مرگ و ۵۳ درصد بار بیماری ها در دنیا  و کشور هستند و در این بین ، دیابت شایع ترین بیماری متابولیک در دنیاست.

دکتر گلفیروزی گفت: با توجه به تغییر در سبک زندگی و افزایش عوامل خطر ابتلا به بیماری‌ دیابت خصوصا چاقی و کم تحرکی ، روند ابتلای افراد به دیابت در دنیا رو به افزایش است و تخمین زده میشود تا سال ۲۰۴۵ تعداد بیماران دیابتی به حدود ۶۳۰ میلیون نفر برسد.

وی از هزینه های بالای بیماری دیابت سخن گفت و افزود: حدود ۹ درصد از هزینه های بهداشتی در ایران صرف بیماری دیابت می شود که در راستای کاهش هزینه ها علاوه بر ارتقاء کیفیت خدمات در حوزه بهداشت در راستای  تشخیص به هنگام بیماریهای دیابت و فشار خون ، باید جهت افزایش سواد سلامت مردم  برای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر برنامه ریزی و افراد را از دوران کودکی آموزش داد و ترغیب کرد تا سبک زندگی سالمی داشته باشند و با مدیریت وزن و فعالیت بدنی سلامت خود را حفظ کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان به اجرای پویش ملی سلامت که با هدف شناسایی بیماران دیابت و فشار خون در کشور اجرا گردید اشاره کرد و گفت :در این پویش بیش از یک میلیون و دویست هزار بیمار دیابتی و فشار خونی شناسایی شد که درمان به موقع این بیماران، گام بسیار مهمی در پیشگیری از عوارض بیماری و کاهش هزینه های  بسیار سنگین آن در حوزه درمان خواهد شد.

دکتر گلفیروزی در زمینه عوارض بیماری دیابت و اثرات آن بر سلامت افراد اظهار داشت: در  بسیاری از بیماران دیابتی حداقل ۵ تا ۱۰ سال پس از ابتلا به بیماری تشخیص داده میشود که در این زمان ممکن است فرد دچار  حداقل یکی از چشمی ،عصبی،قلبی  یا کلیوی شده باشد ،لذا جهت جلوگیری از افزایش عوارض این بیماری، هدف این است که با خدمات تشخیصی و درمانی مناسبی به افراد مبتلا ارائه و از عوارض این بیماری جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه راه اندازی کلینیک های دیابت برنامه ای است که می تواند ضمن کنترل این بیماری، خدمات مناسبی به بیماران ارائه نماید افزود :در این مرکز جامع ، علاوه بر خدمات مراقبتی سطح یک که شامل مراقبت پزشک و پرستار آموزش دیده دیابت ،مشاوره روان و تغذیه می باشد ،ویزیت متخصص داخلی به بیماران ارایه خواهد شد.

وی در ادامه خاطرنشان:این مرکز مجهز به دستگاه های ازون تراپی ،پلاسما تراپی ،وکیوم زخم و خدمات درمانی با پانسمان های نوین می باشد که به بیمارانی دچار زخم دیابتی هستند ارایه خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان در پایان گفت: امیدواریم با مشارکت بیمه ها  و مردم بتوانیم برنامه ریزی مناسبی برای کنترل این بیماری در استان داشته باشیم .

دیگر خبرها

  • کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک
  • خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲٫۵ ساله
  • ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
  • بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • دانشگاه علوم پزشکی سبزوار: بیماری مالاریا نداشته ایم
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • به دنبال برطرف کردن چالش نیروی انسانی در مراکز درمانی هستیم