Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران دکتر رضا ملک‌زاده در «سمپوزیوم میکروبیوم ایران» که به مناسبت روز جهانی میکروبیوم دربیمارستان شریعتی تهران برگزار شد، گفت: بدن انسان، مجموعه عظیمی از میکروبهاست و بیش از ۱۰۰ تریلیون میکروب فقط در روده انسان سالم قرار دارد و این میزان، ۱۰ برابر تعداد سلول‌های بدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: درحالی که انسان ۲۳ هزار ژن بیان شده دارد، میکروبیوم‌ها سه میلیون و ۳۰۰ هزار ژن دارند و ۱۵۰ برابر بزرگتر از ژنوم انسان هستند.

رییس پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران در مقدمه سخنرانی خود که به اهمیت فوق‌العاده نقش میکروبیوم‌ها و تاثیر شگرف آنها در بدن انسان اشاره داشت، گفت: میکروبیوم‌ها را می‌توان یکی از اعضای بدن تلقی کرد، وزن میکروبیوم‌ها در بدن انسان، حدود یک کیلوگرم است و ۴ گروه بزرگ را تشکیل می‌دهند و این چهار گروه، به شاخه‌های متعددی تقسیم می‌شوند.

ملک‌زاده ضمن یادآوری سابقه شکل‌گیری تحقیقات بر روی میکروبیوم‌ها به‌ویژه طی دو دهه گذشته، به رشد عظیم و روزافزون تحقیقات طی این مدت اشاره و بر همین اساس تاکید کرد: بسیار مهم است که بدانیم چه چیزی ترکیب میکروب‌های بدن را تعیین می کند و محل زندگی، نحوه تغذیه، شیر مادر، ورزش، سن، مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها همگی در این زمینه تعیین‌کننده هستند.

معاون تحقیقات وزیر بهداشت افزود: میکروبیوم‌ها در تعامل همیشگی با بدن انسان هستند و لازم است نقش آنها در بیماری‌ها در نظر گرفته شود و در این صورت می‌توانیم به نتایج ارزشمندی در تحقیقات مرتبط با بیماری‌ها دست یابیم.

وی با بیان اینکه وقوع بی‌نظمی در میکروبیوم‌ها، منشأ بسیاری از بیماری‌های غیرواگیر همچون سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، سندرم متابولیک و به‌ویژه بیماری‌های گوارش است، یادآور شد: چنانچه می‌دانیم هم اکنون ۱۰ درصد ایرانی‌ها مبتلا به دیابت و ۳۰ درصد در مرحله پیش‌دیابت هستند، ۲۰ درصد ایرانی‌ها نیز طی ۱۵ تا ۲۰ سال آینده مبتلا به دیابت خواهند شد، چاقی و اضافه وزن به عنوان منشا بسیاری از بیماری‌ها، در ایران شدیداً در حال افزایش است و ما مجبور به درک نقش میکروبیوم و ورود به تحقیقات این حوزه هستیم. به عنوان مثال، ما با تنظیم میکروبیوم‌ها می‌توانیم با چاقی در حال شیوع، مبارزه کنیم.

ملک‌زاده با اشاره به اینکه موضوعات بسیار جالبی در تحقیقات میکروبیوم‌ها در آینده مطرح خواهد شد: تاکید کرد: تحقیقات میکروبیوم‌ها در حوزه منطقه‌ای به دلیل تفاوت میکروبیوم‌ها در مناطق مختلف، نتایج بهتری خواهد داشت.

رئیس انجمن متخصصین گوارش و کبد ایران، خواستار توجه محققان کشور و نیز پژوهشگران حوزه گوارش به تحقیقات در زمینه میکروبیوم‌ها و افزایش همکاری‌ها در زمینه این تحقیقات با محققان علوم پایه شد.

روز جهانی میکروبیوم، امسال با شعار مقابله با مقاومت آنتی بیوتیکی برگزار شد.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۲۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، شهنام عرشی گفت: واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

وی افزود: واکسن روتاویروس در سنین ۲، ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود.

عرشی گفت: واکسیناسیون روتاویروس سالانه حداقل از ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت افزود: اواخر سال گذشته هم واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد.

وی گفت: این واکسن نیز در سنین ۲، ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

کد خبر 6090502 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • اختلافات آشکار شد؛ درگیری لفظی محمد صلاح با یورگن کلوپ پیش از ورود به زمین + ویدئو
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • تیراندازی و رعب و وحشت در فرحزاد
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • ورود هوش مصنوعی به تشخیص‌‌های آزمایشگاهی/ لزوم آشنایی دانش‌آموزان با علوم آزمایشگاهی
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • جلوگیری از ورود نمازگزاران به مسجدالاقصی/مقابله با حملات اشغالگران