Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@20:39:10 GMT

شعار روز جهانی دیابت/ از خانواده خود محافظت کنید

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۹۰۶۴۹

شعار روز جهانی دیابت/ از خانواده خود محافظت کنید

هر سال ۱۴ نوامبر برابر با ۲۳ آبان ماه، به عنوان روز جهانی دیابت گرامی داشته می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، دیابت، یکی از شایع‌ترین بیماری‌های قرن حاضر است که با توجه به تغییرات سبک زندگی به سمت بی‌تحرکی و الگوهای ناسالم تغذیه‌ای افراد، پیش‌بینی می‌شود تا سال ،۲۰۳۰ تعداد ۵۲۲میلیون نفر را درگیر خود کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که از هر دو فرد مبتلا به این بیماری یک نفر از وجود آن در بدن خود بی‌اطلاع است، اما تشخیص به موقع این بیماری نقش مؤثری در مدیریت، درمان و پیشگیری از عوارض ناشی از قند خون بالا دارد. در ادامه شما را با بیماری دیابت، تاریخچه و روش های پیشگیری از آن بیشتر آشنا می‌کنیم:

تاریخچه روز جهانی دیابت

رشد روزافزون این بیماری در سال ۱۹۹۱ باعث شد سازمان جهانی بهداشت (WHO)در همکاری با بنیاد بین‌المللی دیابت (IDF)، چهاردهم نوامبر برابر با ۲۳ آبان، سالروز تولد "فردریک بانتینگ" کاشف انسولین را به‌عنوان روز جهانی دیابت نامگذاری کند؛ این روز اکنون در ۱۶۰ کشور جهان گرامی داشته می‌شود و با توجه به اهمیت معضل جهانی‌شدن دیابت، هرسال از حمایت بیشتری نسبت به قبل برخوردار می‌شود. نامگذاری روز دیابت با هدف افزایش آگاهی عمومی از علل و عوارض این بیماری، پیشگیری و درمان دیابت و همچنین اطلاع‌رسانی جهانی در مورد این بیماری و فراگیر شدن فعالیت‌های بنیاد بین‌المللی دیابت در سراسر جهان انجام گرفته است. سازمان جهانی بهداشت هر سال دستورالعمل‌های عملی برای پیشگیری از دیابت ارائه می‌دهد. این سازمان معیارها و استانداردهای لازم برای تشخیص و مراقبت از دیابت را ایجاد کرده، بر عوامل خطرآفرین آن نظارت می‌کند و توصیه‌هایی برای دولت‌ها، مردم و بخش خصوصی به منظور پیشگیری از این بیماری مزمن ارائه می‌کند.

شعار روز جهانی دیابت

بنیاد بین‌الملی دیابت، هر سال شعاری را برای این روز در نظر می‌گیرد که تعیین‌کننده اهداف و برنامه‌های انجام‌گرفته در زمینه این بیماری است؛ شعار روز دیابت در سال جاری نیز "از خانواده  خود در برابر دیابت محافظت کنید" (Family and Diabetes) در نظر گرفته شده است؛ هدف از تعیین این شعار که به صورت دو ساله ارائه شده است، ارتقاء سطح آگاهی مردم جهان از تأثیر دیابت بر خانواده‌ها و نقش خانواده در پیشگیری، تشخیص و درمان این بیماری عنوان شده است.

چه زمانی به دیابت مبتلا می‌شویم؟

لوزالمعده (پانکراس) با تولید هورمونی به نام انسولین در بدن، امکان دریافت گلوگز از خون و تولید انرژی را در اختیار سلول‌های بدن قرار می‌دهد. اختلال در فرآیند متابولیسم بدن، منجر به کمبود انسولین و یا ناتوانی این عضو در انجام وظایف خود شده و میزان قند خون را بالا می‌برد؛ در نتیجه زمینه بروز بیماری دیابت فراهم می‌شود.

انواع دیابت

 این بیماری در دو نوع وجود دارد؛ نوع یک به‌عنوان دیابت وابسته به انسولین و نوع دوم به‌عنوان دیابت غیروابسته به انسولین نیز شناخته می‌شود. در دیابت نوع یک، بدن قادر به تولید انسولین نیست و در دیابت نوع دو، بدن فرد نمی‌تواند گلوگز  را ذخیره و از آن استفاده کند.

پیشگیری از دیابت

ساده‌ترین راهکارهای ارائه شده برای جلوگیری از ابتلا به نوع دوم و رایج این بیماری، پیشگیری از اضافه وزن، داشتن حداقل ۳۰دقیقه فعالیت روزانه منظم با شدت متوسط، پیروی از رژیم غذایی سالم، پرهیز از مصرف قندها و چربی‌های اشباع‌شده، کنترل فشار و چربی خون، مراقبت از پاها و خودداری از مصرف دخانیات است. 

کد خبر 396778

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دیابت روز جهانی سال 2019 پیشگیری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۰۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز هفته نجوم با شعار «نجوم ایران، همبستگی و تعامل»

از سوی انجمن نجوم ایران عناوین اصلی و روزهای هفته نجوم اعلام شد.

به گزارش ایسنا، روز و هفته جهانی نجوم از سال ۱۹۷۳ میلادی با هدف ترویج علم و آشنایی عموم مردم با علم نجوم و تبادل نظر با فعالان جامعه نجوم در دنیا برگزار می‌شود. این روز جهانی هرساله، در یکی از روزهای تعطیل آخر هفته بین ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین) تا ۱۵ مه (۲۵ اردیبهشت) که ماه در وضعیت تربیع (شب هفتم) قرار دارد، انتخاب می‌شود.

در این روز و هفته جهانی کشورها تلاش می‌کنند تا با برگزاری رویدادهای نجومی این علم را به مردم معرفی کنند.

در سال جاری هفته نجوم در ایران از ۲۴ اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و از سوی انجمن نجوم ایران عنوان اصلی روز نجوم «نجوم ایران، همبستگی و تعامل» نامگذاری شده است. 

عناوین روزهای این هفته جهانی به این شرح است:

دوشنبه ۲۴ اردیبهشت: نجوم راهنمای زندگی
سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت: نجوم، گرامیداشت زمین و حفظ آسمان تاریک
چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت: نجوم و هوش مصنوعی
پنج‌شنبه ۲۷ اردیبهشت: نجوم، علوم شهروندی و نقش دانشوندان (شهروند دانشمند)
جمعه ۲۸ اردیبهشت: نجوم و دانشمندان ایرانی(به مناسبت بزرگداشت خیام)
شنبه ۲۹ اردیبهشت: نجوم فراتر از مرزها
یکشنبه ۳۰ اردیبهشت: نجوم ایران، همبستگی و تعامل

به گزارش ایسنا، از امروز شنبه ۸ اردیبهشت، ثبت‌نام گروه‌های نجومی در هفته و روز نجوم ۱۴۰۳ آغاز می‌شود و متقاضیان می‌توانند با مراجعه به لینک https://survey.porsline.ir/s/RIYIcSm نسبت به ثبت‌نام خود اقدام کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • همه چیز درباره ثبت اختراع در سطح جهانی یا پتنت بین‌المللی
  • آغاز هفته نجوم با شعار «نجوم ایران، همبستگی و تعامل»
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • خزعلی: دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است