Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@03:04:12 GMT

شیوع دیابت در زنان ایرانی بیشتر از مردان است

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۳۶۷۸۹

شیوع دیابت در زنان ایرانی بیشتر از مردان است

به گزارش روز چهارشنبه پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، باقر لاریجانی با بیان اینکه دیابت یکی از تهدیدهای اصلی برای سلامت بشریت در قرن ۲۱ میلادی است، افزود: با هدف تاکید بر اهمیت دیابت و اطلاع‌رسانی و آموزش در مورد این بیماری، روز جهانی دیابت هر ساله با محوریت مشخص روز ۱۴ نوامبر برابر با ۲۳ آبان ماه در بیش از ۱۶۰ کشور دنیا برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاریجانی افزود: در حال حاضر از هر ۱۰ نفر در جهان یک نفر به دیابت مبتلا است و تعداد بیماران دیابتی در جهان طبق برآورد فدراسیون بین المللی دیابت در سال ۲۰۴۵ به ۷۰۰ میلیون نفر افزایش می یابد.

وی با ارایه آمار دیابت که باعث ۸.۷ درصد از کل هزینه های درمان کشور بوده است، افزود: متاسفانه بیماری دیابت بار سنگین تری در بانوان داشته به نحوی که شیوع آن در بین زنان ایرانی بالاتر گزارش شده است.

لاریجانی ادامه داد: شیوع استانی دیابت و سایر عوامل خطر بیماری های غیرواگیر به تفکیک تمامی شهرستان ها و برای گروه های سنی و جنسی مختلف در سامانه مصورسازی اطلاعات ویزیت قابل دسترسی است.

وی شعار امسال روز جهانی دیابت را که توسط فدراسیون بین الملی دیابت انتخاب شده است "دیابت: پرستاران تفاوت ایجاد می کنند" بیان کرد و گفت: هدف از این نام گذاری تاکید بر نقش و جایگاه پرستاران در حمایت از بیماران دیابتی و کنترل و مراقبت دیابت است. 

نایب رییس کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر افزود: امسال در حالی روز جهانی دیابت را برگزار می کنیم که علاوه بر عوارض و مشکلات دیابت، پاندمی کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ جهان را فرا گرفته و هر روز شاهد مرگ و میر تعدادی از بیماران دیابتی به علت ابتلا به کووید-۱۹ هستیم.

وی خاطرنشان کرد: مبتلایان به بیماری های مزمن همچون دیابت، بیماری های قلبی- عروقی و فشارخون بالا در معرض خطر بیشتر ابتلای به کووید-۱۹ و عوارض ناشی از آن هستند و تخت های بیشتری از بخش های مراقبت ویژه را نسبت به سایر افراد اشغال می کنند.

رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم گفت: در ایران میزان شکست درمان و مرگ و میر ناشی از کرونا در بیماران دیابتی ۱۷.۸ درصد گزارش شده است؛ در حالی که این میزان در افراد غیردیابتی ۷.۸ درصد است. این میزان مرگ در بیماران دیابتی علاوه بر مواردی است که هر سال به علت عوارض دیابت رخ می دهد.

لاریجانی ادامه داد: با توجه به شرایط جدید و بروز بیماری کرونا نیازمند تغییراتی در استراتژی های پیشگیری و درمان دیابت در شرایط همه گیری کرونا هستیم؛ از جمله اینکه برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از تجمعات و جلوگیری از وقفه در ارایه مراقبت های دیابت لازم است برنامه های آموزشی برای پیشگیری و کنترل دیابت و همچنین ارایه خدمات درمانی تا حد امکان به صورت مجازی گسترش یابد و دسترسی بیماران ارتقا پیدا کند.

وی تصریح کرد: همچنین برای حفظ کیفیت زندگی بیماران و کاهش مراجعات برای مراقبت دیابت و کنترل قند خون لازم است اپلیکیشن های تلفن همراه، کلینیک های مجازی دیابت، ویزیت های مجازی و تله مدیسین راه اندازی شود و توسعه یابد و ارایه خدمات به سمت خدمات مجازی بدون حضور فیزیکی هدایت شود.

رییس شبکه ملی تحقیقات دیابت تصریح کرد: با رخداد پاندمی کووید-۱۹، بار بیماری دیابت به عللی همچون ترس از بیمار شدن در مراکز خدماتی درمانی و مراجعه کمتر بیماران، فشار اقتصادی ناشی از تعطیلی کسب و کارها و کمبود امکانات مراکز درمانی افزایش پیدا کرده است. به علت افزایش بیماران دیابتی کنترل نشده احتمال ابتلا به انواع پیشرفته تر کووید-۱۹ بالا می رود و بار کلی این بیماری نیز افزایش پیدا خواهد کرد. از همین رو لازم است قانون گذاران سلامت به دنبال راه حل های مناسب برای کنترل بار بیماری دیابت، پیشگیری و درمان افراد مبتلا به دیابت باشند تا از مرگ و میرهای مرتبط با بیماری کووید-۱۹ کاسته شود.

رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم از تدوین دو راهنمای جدید شامل راهنمای کنترل و درمان دیابت در بیماری کووید-۱۹ و راهنمای درمان کرونا در بیماران دیابتی خبر داد و افزود: برنامه ریزی برای تدوین این گایدلاین ها از اهم فعالیت های روز جهانی دیابت امسال است که باید در اولویت و در دستور کار قرار گیرد.

لاریجانی افزود: وبینارهای متعددی در زمینه دیابت و کووید-۱۹ تاکنون در پژوهشگاه برگزار شده و مقرر شد ۲ وبینار علمی با موضوع نقش طب مکمل در مدیریت دیابت و وبینار فن آوری های پزشکی از راه دور در روزهای پنجشنبه و جمعه هفته جاری برگزار شود.

وی تدوین نسخه جدید راهنمای بالینی دیابت و کتابچه های آموزشی ویژه بیماران و راه اندازی درگاه آموزشی چند رسانه ای دیابت گرام را دیگر فعالیت های پژوهشگاه در راستای ظرفیت سازی و افزایش دانش عمومی در زمینه دیابت بیان کرد. 

۱۴ نوامبر برابر با ۲۴ آبان روز جهانی دیابت نامگذاری شده است. 

برچسب‌ها ویروس کرونا روز جهانی دیابت دانشگاه علوم پزشکی تهران دیابت پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا روز جهانی دیابت دانشگاه علوم پزشکی تهران دیابت ویروس کرونا روز جهانی دیابت دانشگاه علوم پزشکی تهران دیابت اخبار کنکور روز جهانی دیابت بیماران دیابتی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۶۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار مرگ و میر در ایران؛ فوت مردان بیشتر از زنان

در سال ۱۴۰۲ مردان ۵۵/۶ درصد و زنان ۴۴/۴ درصد از ثبت فوت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش مهر، این میزان در مدت مشابه سال قبل برابر ۵۶/۶ درصد برای مردان و ۴۳/۴ درصد برای زنان بوده است.

همچنین آمار‌های ثبت‌شده در سازمان ثبت احوال کشور نشان می‌دهد در مقابل هر ۱۳۰ مرد فوت‌شده، ۱۰۰ زن فوت شده‌اند. به عبارتی، تعداد مردان فوت‌شده ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان است.

بر اساس این گزارش، سال گذشته ۴۴۲ هزار و ۲۱۳ رویداد فوت به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن با ۴۱۸ هزار و ۷۴۱ رویداد فوت ثبت‌شده ۵/۶ درصد افزایش داشته است.

دیگر خبرها

  • ثبت احوال : مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • اعلام آمار مرگ و میر؛ سال ۱۴۰۲ زنان بیشتر فوت کردند یا مردان؟
  • مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • اعلام آمار مرگ و میر سال ۱۴۰۲ / فوت مردان بیشتر از زنان
  • آمار مرگ و میر در ایران؛ فوت مردان بیشتر از زنان
  • آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • ثبت فوت مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان در سال ۱۴۰۲ بوده است
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است