Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - ۲۲ هزار بیمار مبتلا به دیابت در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که برنامه‌ریزی جامع برای پیشگیری از این بیماری ضروری است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، فدراسیون بین‌المللی دیابت و سازمان بهداشت جهانی در سال 1991 و در پاسخ به رشد دیابت در جوامع بشری روز 14 نوامبر را به نام روز جهانی دیابت نامگذاری کردند، این روز در سال 2006 توسط سازمان ملل متحد به عنوان یک روز رسمی در تقویم جهان ثبت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیابت هنگامی به‌وجود می‌آید که هورمون انسولین عامل تنظیم‌کننده خون به‌اندازه کافی در بدن ترشح نشود و به‌ همین دلیل به بافت‌های بدن آسیب می‌رسد.

دیابت یک بیماری مزمن است که در موارد وخیم و غیر کنترل شده آن، می تواند شرایط جدی، مانند کور شدن، نارسایی کلیه، بیماری قلبی و غیره را به همراه داشته باشد. ورزش و تحرک بدنی، تصحیح شیوه زندگی و تصحیح شیوه تغذیه از جمله روش‌های پیشگیری ابتلا به بیماری دیابت است.

احمد رئیسی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به روز جهانی و هفته ملی دیابت اظهار داشت: شیوع دیابت در کشور بیش از 10 درصد است بنابراین برنامه‌ریزی جامع در این زمینه لازم و ضروری است.

وی با بیان اینکه یک میلیون کودک و نوجوان در دنیا مبتلا به دیابت نوع یک هستند، افزود: 483 میلیون نفر از مردم 20 تا 79 سال دنیا مبتلا به دیابت هستند و پیش‌بینی می‌شود تا سال 2045 بالغ‌بر 700 میلیون نفر به این تعداد اضافه شود.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، عنوان داشت: در کشور بیش از 5 میلیون و 500 هزار نفر بالای 25 سال از بیماری دیابت رنج می‌برند که 25 درصد آن‌ها از بیماری خود بی‌اطلاع هستند.

رئیسی تصریح کرد: در استان چهارمحال و بختیاری 22 هزار نفر مبتلا به انواع دیابت هستند و در راستای پیشگیری و مقابله با این بیماری سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر و عوامل خطر آن به‌منظور متوقف کردن این بیماری تا سال 1404 در کشور و استان انجام می‌شود.

22 هزار بیمار دیابتی در سیستم بهداشتی استان همدان شناسایی شده استنیاز 600 هزار بیمار دیابتی کشور به انسولین/ لزوم حمایت از انسولین تولید داخلآغاز طرح "پیگیری بیماران دیابتی پس از ترخیص از بیمارستان"

وی اضافه کرد: اطلاع‌رسانی از طریق رسانه‌ها به‌ویژه صدا و سیما، مجلات، روزنامه‌های محلی، مقالات و فضای مجازی به منظور تغییر شیوه زندگی مردم و استفاده از مواد غذایی مفید برای عدم ابتلا به دیابت انجام می‌شود.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، تصریح کرد: دیابت به صورت ارثی یا در اثر شیوه ناصحیح زندگی و تغذیه نامناسب ایجاد می‌شود.

رئیسی عنوان داشت: مصرف مواد پرکالری، روغن‌ها و مواد قندی، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و فعالیت بدنی زمینه‌ساز ابتلا به دیابت هستند.

وی بیان داشت: اگر عامل خطرساز شناسایی و برخلاف آن عمل  کنیم می‌توانیم از ابتلا به دیابت در امان باشیم، ورزش و تحرک بدنی به‌ منظور سوخت‌وساز قند حاصل از مصرف مواد قندی و تصحیح شیوه زندگی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از دیابت است.

رئیسی با اشاره به عدم ارتباط مستقیم دیابت با کرونا تشریح کرد: افراد دارای دیابت بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند و در صورت ابتلا به کرونا به عوارض شدیدتری دچار و دشواری بیشتری در بهبودی و درمان خواهند داشت.

وی با توصیه به رعایت شیوه صحیح زندگی و رژیم غذایی، یادآور شد: افراد دچار PH خون و افراد PH مرزی نیز در معرض ابتلا در سال‌های آینده و اضافه شدن به آمار مبتلایان این بیماری خاموش هستند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به شعار امسال سازمان جهانی بهداشت"پرستاران در دنیای دیابت تغییر ایجاد می‌کنند" خاطرنشان کرد: هر ساله برنامه‌های متعددی در راستای آموزش و اطلاع‌رسانی برگزار می‌شود که به دلیل شیوع ویروس کرونا در حال حاضر عمده این برنامه‌های روز جهانی و هفته ملی دیابت که از 24 آبان تا سی‌ام این ماه است به صورت مجازی و غیرحضوری اجرا می‌شود.

انتهای پیام/7540/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هزار بیمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۷۲۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

التیام سریع زخم پای دیابتی با استفاده روزانه از یک محصول فناورانه ایرانی در منزل

فناوران یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی و ساخت دستگاه قابل حمل مؤثر در تسریع روند التیام زخم پای دیابتی با بهبود گردش خون در محل ضایعه و با مکانیزم تحریک الکتریکی شدند.

جلال ردادی، رئیس هیأت مدیره این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن اعلام این خبر درباره مکانیزم عملکرد این دستگاه الکتریکی توضیح داد: این سیستم بهبود گردش خون، دستگاه الکتریکی قابل حملی است که جهت تحریک الکتریکی عضلانی و استفاده در منزل توسط خود فرد، طراحی شده است.

وی با بیان این‌که این دستگاه تحریک الکتریکی واحدی را از طریق ۴ پد متصل به پوست به گروهی از عضلات زیرین منتقل می‌کند، افزود: این محرک الکتریکی منحصر به‌فرد در یک موج پریستالتیک از امتداد عضلات دیستال تا پروگزیمال ادامه پیدا می‌کند و سبب فشردگی رگ‌ها و بهبود گردش خون و در نتیجه افزایش آن(جریان خون) در مناطق پروگزیمال و دیستال می‌شود که دی‌اکسید خون را حذف و خون را اکسیژن‌دار می‌کند.

رئیس هیأت مدیره این شرکت دانش‌بنیان با تأکید بر این‌که کارکرد دیگر این دستگاه الکتریکی بهبود خون‌رسانی به سایر اندام‌ها(غیر از زخم پای دیابتی) است، ادامه داد: با این مکانیزم خون غنی‌شده از اکسیژن به اندام‌ها بازمی‌گردد و جریان خون را در بیماران مبتلا به افت جریان خون در شریان‌ها و وریدها و مناطق آتروفیک(بافت‌های ماهیچه‌ای تحلیل رفته)، پارستزیا (مور مور و گِز گِز شدن اندام) افزایش می‌دهد.

ردادی با بیان این‌که این دستگاه سه مُد کاری بر اساس مشکلات شریانی، وریدی و نوروپاتی محیطی دارد که پس از تشخیص مشکل بیمار توسط پزشک متخصص، فرد به استفاده از دستگاه برای کمک به تسریع درمان اقدام می‌کند، خاطرنشان کرد: این دستگاه یک دستگاه کمک درمانی است و در کنار سایر اقدامات درمانی باید روزانه استفاده شود تا روند بهبود بیمار تسریع بخشیده شود.

وی افزود: به‌عنوان مثال در زخم پای دیابتی استفاده از دستگاه ما سبب می‌شود روند بهبود زخم به نصف زمان عادی کاهش یابد و استفاده از این دستگاه به افزایش جریان خون(پرفیوژن) در محل زخم منجر می‌شود و بهبود زخم را تسریع می‌بخشد.

رئیس هیأت مدیره این شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با اشاره به شمار محدود این دستگاه در دنیا با مکانیزم عملکردی تحریک الکتریکی، تصریح کرد: اغلب دستگاه‌های بهبوددهنده گردش خون مکانیزمی مکانیکی دارند، به این نحو که دستگاه از طریق بستن یک کاف دور ساق پا اقدام به پر و خالی کردن آن کاف می‌کند و از این طریق، گردش خون بهبود می‌یابد.

ردادی با بیان این‌که در حال‌حاضر تنها یک دستگاه آمریکایی در بازار تجهیزات پزشکی با مکانیزم تحریک الکتریکی در بهبود گردش خون در پا کمک می‌کند، گفت: دستگاه تولید ما همه ویژگی‌ها و مشخصات آن دستگاه را دارد و با یک تکنولوژی ارزان‌قیمت، همه ویژگی‌های دستگاه را پیاده‌سازی کرده است. همچنین دستگاه به‌علت استفاده از پدهای جدا شدنی از کابل، از نظر هزینه تمام شده برای بیمار در زمان تعویض لوازم مصرفی برتری دارد.

قیمت دستگاه ایران‌ساخت یک چهارم نمونه خارجی آن است

وی، درباره مقایسه قیمتی هم گفت: قیمت دستگاه ساخت ما یک چهارم نمونه خارجی آن است. همچنین از نظر خدمات پس از فروش و تأمین لوازم مصرفی، دستگاه ما برتری کامل را دارد و شرکت قادر است همه اقلام مورد نیاز برای این دستگاه را تهیه و تأمین کند.

رئیس هیأت مدیره این شرکت دانش‌بنیان با بیان این‌که دستگاه ما به‌علت ماهیت آن نیاز به استفاده طولانی مدت توسط بیمار دارد، افزود: باتری دستگاه یکی از اقلامی است که در گذر زمان دچار آسیب می‌شود، شرکت با در نظر گرفتن این بحث و هزینه زیاد تعویض باتری، طراحی محصول را به‌نحوی قرار داده که بتواند با باتری کتابی کار کند. برای این منظور جریان مصرفی برای ایجاد ولتاژ تحریک به‌نحو مناسبی مدیریت می‌شود.

به گزارش ایسنا، دیابت یکی از بیماری‌های مهم غیرواگیر در کشور است که طبق اعلام دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۱۱ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال به آن مبتلا هستند.

زخم پای دیابتی یکی از عوارض شناخته شده این بیماری است که طبق اعلام پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم، تقریباً از هر ۴ نفر یک نفر به این عارضه مبتلا می‌شود.

بحث درمان کم‌هزینه و با حداقل عوارض جانبی بیمار در صنعت تجهیزات پزشکی اهمیت فراوانی دارد. در این طرح هم چندین هدف از جمله درمان از راه دور بیمار و کم کردن نیاز بیمار به حضور در محیط کلینیکی، کاهش هزینه‌های سیستم درمان از طریق تسریع در روند بهبود زخم، تسکین و درمان دردهای ناشی از پای دیابتی و عوارض جانبی ناشی از آن (گِزگِز پا، بی‌خوابی و ...) و کاستن هزینه‌های ناشی از مراجعه بیمار به صنعت بیمه دنبال شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور انجام شد
  • اختصاص اعتبار برای تکمیل خط ریلی چهارمحال‌وبختیاری ضروری است
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • ظرفیت گروه‌های جهادی در نوسازی مدارس استفاده شود
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • با تمام ظرفیت ها و برنامه ریزی جامع در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ حضور داریم
  • التیام سریع زخم پای دیابتی با استفاده روزانه از یک محصول فناورانه ایرانی در منزل
  • کشف و ضبط ۸۴۰ بسته نیم کیلویی چای قاچاق