Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز، یکشنبه بیست و سوم آبان سال ۱۴۰۰ هجری شمسی، برابر با هشتم ربیع الثانی سال ۱۴۴۳ هجری قمری و مطابق با چهاردهم نوامبر سال ۲۰۲۱ میلادی است.

خبرگزاری میزان _ خبرگزاری صدا و سیما نوشت: مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی (بیستم و سوم آبان) به شرح زیر است:

انحلال مجلس شورای ملی ایران

۱۰۶ سال پیش در چنین روزی، بیست و سوم آبان سال ۱۲۹۴ هجری شمسی مجلس سوم شورای ملی ایران به دستور احمدشاه، آخرین پادشاه از سلسله قاجاریه منحل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام نادرست پس از ملاقات احمد شاه با وزرای مختار روس و انگلیس صورت گرفت. در آن زمان دولت‌های روس و انگلیس سعی داشتند ایران را در جنگ جهانی اول، علیه آلمان وارد نبرد کنند و از این رو نیرو‌های خود را به سوی ایران حرکت دادند. انگلیسی‌ها در جنوب نیرو پیاده کردند و ارتش روسیه نیز از شمال به طرف تهران حرکت کرد. پس از حرکت نیرو‌های روسی به طرف تهران، عده‌ای از نمایندگان مجلس به نشانه اعتراض به ورود قوای بیگانه به کشور و تجاوز آن‌ها به استقلال و تمامیت ارضی ایران، کمیته دفاع ملی را تاسیس کردند. آنان نتوانستند کار عمده‌ای از پیش ببرند، زیرا حاکمیت ایران در این زمان به دلیل بی لیاقتی سران کشور، به ضعیف‌ترین حد رسیده بود. سرانجام پس از انقلاب سال ۱۹۱۷ میلادی در روسیه، نیرو‌های این کشور، شمال ایران را تخلیه کردند، اما ارتش انگلیس، جای آن‌ها را گرفت. انگلیس با اقداماتی ظالمانه، از جمله برقراری حکومتی دست نشانده، کوشید به مطامع استعماری خود در ایران دست یابد.

میلاد امام حسن عسکری (ع)، امام یازدهم شیعیان

۱۲۱۱ سال پیش در چنین روزی، هشتم ربیع الثانی سال ۲۳۲ هجری قمری حضرت امام «حسن عسکری» (ع) از نوادگان رسول گرامی اسلام (ص) در مدینه چشم به جهان گشود. آن حضرت در کودکی به اتفاق پدر بزرگوارش امام هادی (ع)، تحت فشار و اجبار حکومت عباسی به سامرا ـ در عراق ـ مهاجرت کرد و در مدت ۱۳ سال اقامت در این شهر، از محضر پدر بزرگوارش کسب فیض کرد. امام حسن عسکری (ع) درپی رحلت پدر گرامیش، امام هادی (ع)، بیش از پنج سال مسئولیت خطیر هدایت و امامت مسلمانان را عهده دار شد. دوران امامت حضرت امام حسن عسکری (ع) مقارن با اوج اقتدار سیاسی و نظامی حکام عباسی بود. عمر امام حسن عسکری (ع) فقط ۲۸ سال بود که چند سال از آن، تحت نظر یا تبعید و یا در زندان حاکمان عباسی گذشت. بااین حال این امام بزرگوار در روشن نگهداشتن چراغ هدایت مسلمانان، نقش قابل توجهی داشت. جلوه این تاثیر در پرورش اندیشمندان مسلمانی است که تحت تعلیمات امام حسن عسکری (ع)، علوم اسلامی را فرا گرفتند و هرکدام با آفرینش آثار مکتوب در زمینه‌های گوناگون علوم اسلامی، در حفط و شکوفایی معارف اسلامی، گام‌های بلندی برداشتند. باعرض تبریک به مناسبت سالروز ولادت این یادگار گرامی پیامبر اسلام (ص)، سخنی کوتاه از آن حضرت را نقل می‌کنیم که فرمود: «آن کس که بیش از همه برای حقوق مردم احترام قائل است، مقامش نزد خداوند از همه بالاتر است.»

روز جهانی دیابت

۱۴ نوامبر روز جهانی دیابت است. شکل‏ گیری و توسعه پدیده شهر نشینی، تغییر الگوی غذایی و کاهش تحرک و فعالیت بدنی مناسب، شرایط مساعدی برای افزایش میزان قند خون و ابتلا به بیماری دیابت را پدید آورده است. این بیماری از جمله بیماری ‏هایی است که هر سال در جهان گسترش می ‏یابد به طوری که بر اساس آمار‌ها در سال ۲۰۱۵ جمعیت مبتلایان به دیابت در جهان از مرز ۴۰۰ میلیون نفر هم گذشت!. چهاردهم نوامبر، سالگرد تولد «فردریک بانتینگ» کاشف انسولین، اولین بار در سال ۱۹۹۱ با همکاری بنیاد بین‌المللی دیابت (IDF) و سازمان جهانی بهداشت (WHO) به عنوان روز جهانی دیابت نامگذاری شده است. هدف از نامگذاری چنین روزی افزایش آگاهی عمومی در ارتباط با علل، عوارض، پیشگیری و درمان این پدیده روزافزون است.

کشف اکوادور

۴۸۸ سال پیش در چنین روزی، چهاردهم نوامبر سال ۱۵۳۳ میلادی سرزمین اکوادور واقع در آمریکای جنوبی، توسط کاشفان اسپانیایی کشف و ضمیمه متصرفات این کشور شد. اکوادور مدت سه قرن تحت سلطه و استعمار اسپانیا بود، اما در سال ۱۸۲۲ میلادی، مبارزات آزادیخواهانه مردم این سرزمین به رهبری سیمون بولیوار، آزادی را به این کشور بازگرداند و اکوادور به فدراسیون کلمبیای بزرگ پیوست. این فدراسیون، دیری نپایید و در سال ۱۸۳۰ منحل و تجزیه شد و در تمام کشور‌های عضو آن، از جمله اکوادور، نظام جمهوری برقرار شد. اکوادور با وسعت ۲۸۳۵۶۱ کیلومتر مربع، در ساحل اقیانوس آرام و همسایگی کلمبیا و پرو قرار دارد.

تولد جواهر لعل نهرو

۱۳۲ سال پیش در چنین روزی، چهاردهم نوامبر سال ۱۸۸۹ میلادی «جواهر لعل نهرو» (Jawaharlal Nehru) یکی از رهبران بزرگ مبارزه هند علیه استعمار انگلیس در الله آباد - در شمال هند - متولد شد. نهرو فارغ التحصیل رشته حقوق بود و پس از عضـویت در نهضت ملی هند، مبارزه با استعمار انگلیس را آغاز کرد. نهرو به خاطر نقش موثرش در این مبارزات، چند بار دستگیر و زندانی شد. با پیوستن مهاتما گاندی به نهضت ملی هند، این دو رهبر بزرگ سیاسی هند با هدایت مبارزات آزادیخواهانه مردم، ضربات مهلکی بر پیکر استعمار انگلیس وارد آوردند و سرانجام هند در ماه اوت سال ۱۹۴۷ استقلال یافت. نهرو در جریان مبارزات خود، ابتدا به ریاست حزب کنگره هند و سپس به مقام وزارت خارجه دولت موقت برگزیده شد و از زمان استقلال هند، مدت ۱۶ سال، نخست وزیری هند را به عهده داشت. وی درسال ۱۹۶۴ درگذشت. شایان ذکر است که نهرو در دوران اسارت خود در زندان‌های انگلیس در هند، آثاری همچون «زندگی من»، «نگاهی به تاریخ جهان» و «کشف هند» را به رشته تحریر درآورد.

بیشتر بخوانید: داستان سرشماری جمعیت در ایران؛ روزی که مشخص شد چند نفریم

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: تقویم تاریخ تقویم رسمی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تقویم تاریخ تقویم رسمی سال پیش در چنین روزی روز جهانی دیابت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۸۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز ماما در سال ۱۴۰۳ چه روزیه + تاریخ، معرفی رشته مامایی و بازار کار

پنجم ماه مه روز جهانی ماما نامگذاری شده است.

به گزارش ایمنا، رشته مامایی رشته‌ای است از زیرمجموعه رشته‌های علوم پزشکی و وزارت بهداشت که با شرکت در کنکور سراسری علوم تجربی می‌توان انتخاب رشته کرد. رشته مامایی به دلیل نقش گستره‌ای که در جامعه دارد، در بعضی منابع به عنوان یک شغل مقدس و روح‌بخش یاد شده است.

روز جهانی ماما چه روزی است؟ تاریخ دقیق روز جهانی ماما در سال ۱۴۰۳ و تقویم شمسی برابر با یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ است. تاریخ دقیق روز جهانی ماما در تقویم میلادی مصادف با ۵ می ۲۰۲۴ است. تاریخ دقیق روز جهانی ماما در تقویم قمری مصادف با ٢٦ شوال ١٤٤٥ است. تاریخچه روز جهانی ماما

پنجم ماه می، از سوی سازمان بهداشت جهانی و کنفدراسیون بین‌المللی مامایی به نام روز جهانی ماما نام گذاری شده است. برای اولین بار در سال ۱۹۸۰ این روز به عنوان روز جهانی ماما توصیه و سپس از سال ۱۹۹۲ به صورت رسمی، به افکار عمومی جهان اعلام شد. هدف از بزرگداشت روز جهانی ماما افزایش آگاهی و تبادل اطلاعات در راستای سلامتی مادر و نوزاد است.

تاریخچه‌ی مامایی در ایران

در کشور ایران، رشته مامایی پس از تحصیلات دبیرستان دارای قدمتی ۸۰ ساله به شکل آموزش عالی است. مدرسه قابلگی، اولین آموزشگاه مامایی بود که در سال ۱۲۹۸ با ۱۰ نفر شاگرد، فعالیت خود را در بیمارستان بانوان شهر تهران شروع کرد. سپس نخستین آموزشگاه عالی مامایی در سال ۱۳۰۸ به عنوان یکی از شعب مدرسه طب با اعطای مدرک معادل لیسانس، فعالیتش را شروع کرد.

تأسیس دانشگاه تهران به سال ۱۳۱۳ برمی‌گردد. سپس دانشکده پزشکی در این دانشگاه راه اندازی شد و بیمارستان زنان در سال ۱۳۱۹ به دانشکده پزشکی پیوست. تا سال ۱۳۳۱، مجموعاً ۴۶۲ نفر از این آموزشگاه فارغ‌التحصیل شدند. برنامه آموزشی آموزشگاه از سال ۱۳۳۵ تا ۱۳۵۸ برای لیسانسیه های پرستاری به برنامه ۱.۵ ساله پرستاری و مامایی تغییر یافت.

سپس این دانشگاه از آغاز سال ۱۳۶۲ با نام «مدرسه عالی مامایی» در طول سه سال تعطیلی انقلاب فرهنگی مشغول به فعالیت شد و مجدداً کاردانان و کارشناسان مامایی را از ورودی دیپلم، تربیت کرد. دانشکده‌های پرستاری و مامایی در سال ۱۳۶۵ و پس از اینکه آموزش گروه‌های پزشکی از آموزش عالی به وزارت بهداشت انتقال پیدا کرد، تأسیس شد و در بهمن ۱۳۶۸ به تصویب رسید و اینک با پذیرش دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد مامایی به تربیت آنها می‌پردازد.

ماما (Midwife) کیست؟

ماما وظیفه مهمی در مشاوره و آموزش بهداشت، نه تنها برای زنان بلکه برای خانواده و جامعه دارد. علاوه بر این وظیفه‌ی اصلی ماما آموزش دوران بارداری و آماده کردن والدین برای پذیرش وظایف پدری و مادری است که می‌تواند به وظایف و مسئولیت‌های بیشتری همچون تنظیم خانواده و مراقبت‌های کودک و در بعضی از موارد موارد، به مشاوره در مورد بیماری‌های زنان نیز گسترش یابد.

رشته مامایی (Midwifery)

یکی از رشته‌های پر طرفدار در علوم تجربی رشته مامایی است. رشته مامایی به انگلیسی Midwifery است و به فرد ماما Midwife گفته می‌شود. ماما به فردی گفته می‌شود که تحصیلات مامایی را در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد سپری کرده است و به صورت رسمی پروانه مامایی دارد. فارغ‌التحصیلان این رشته در زمینه بیماری‌های زنان، نوزادان و مراقبت‌های مربوطه، بهداشت، تشخیص زودرس بیماری‌های دوران بارداری همچنین پی بردن به موارد غیر طبیعی در مادر، جنین، نوزاد و شیرخوار، تغذیه مادر و کودک و تنظیم خانواده، بیماری‌های داخلی و جراحی‌های مربوط به مامایی به فعالیت می‌پردازند. این رشته در مقاطع کاردانی و کارشناسی گرایش خاصی ندارد و به طور عمومی ارائه می‌گردد. طول دوره تحصیل در رشته مامایی در مقطع کارشناسی ۴ سال است. تحصیل در رشته مامایی همانند سایر رشته‌ها، نیازمند ثبت نام در کنکور سراسری و شرکت در آن، سپس کسب رتبه و تراز مناسب است. فارغ‌التحصیلان رشته مامایی می‌توانند در مراکز مختلفی به عنوان فرد کارشناس فعالیت نمایند که مراکز دولتی و مواردی که در ادامه ذکر شده است، شامل آنها خواهد بود.

بیمارستان‌ها درمانگاه‌ها زایشگاه‌ها مراکز بهداشت و درمان کد خبر 747747

دیگر خبرها

  • علی‌عسکری: استقلال گوهری برای هلدینگ خلیج فارس است
  • علی عسکری: استقلال باید در ابعادملی، منطقه‌ای و جهانی برترین باشد
  • علی عسکری: استقلال باید در ابعاد ملی، منطقه‌ای و جهانی جزو برترین‌ها باشد
  • تبریک تولد نوید محمدزاده به همسرش | عکس
  • روز ماما در سال ۱۴۰۳ چه روزیه + تاریخ، معرفی رشته مامایی و بازار کار
  • تجهیز اتاق عمل بیمارستان زرقان به میکروسکوپ چشم پزشکی
  • صعود تایلند به فینال جام ملت‌ها؛ افغانستان در آستانه تاریخ‌سازی
  • وحدت رویه ملی و جهانی علیه رژیم منحوس صهیونیستی
  • برای تقرب به ساحت مقدس امام زمان(عج) چه کنیم؟
  • امنیت شغلی یکی از مهم‌ترین نیازهای جامعه کارگری است